Tudtad, hogy

Tudtad, hogy egy cég működése,nem…

…az emberek lelkiismeretességétől, jó szándékától, arányérzékétől személyiségétől függ. Hát mitől? Tehetnéd fel a kérdést,  és még vitatkozhatnál is, hogy ezek a jellemzők milyen fontosak, de csak addig, amíg nem találkoznál azzal a kulccsal ami a sikeres vállalkozás elengedhetetlen elemét képezi.

Ugyanis
a szerencse, lelkiismeretesség a jó szándék, személyiség nem lehetnek egyedüli alkotói a sikeres vállalkozásnak. Önmagukban, csak káoszt és katasztrófát okoznak.

De akkor mire van még szükség egy sikeres vállalatnak? A válasz olyan egyértelmű, hogy pont ezért sokan el bagatellizálják, ami jelentősen megakadályozza az előrehaladásukat.

Egy sikeres cég működéséhez elengedhetetlenül szükséges:

  • szervezeti séma
  • munkaköri leírás

Kezd el most megfogalmazni, akkor is ha egyedül vagy a cégen. Egy minta, hogyan van felépítve egy  sikeres szervezet, és természetesen minden egyes elemnek tartalmaznia kell a munkaköri leírást. Képzeld el, ha ezeket a feladatokat egyedül végzed, és “kinövöd” a céged. Ha megvan a munkaköri leírás, akkor pontosan tudod melyik munkakörbe milyen személyt keresel, és gyerekjáték lesz számára elmondanod ( hisz le van írva ), hogy mi lesz a konkrét feladata.

No nem izgalmas. Semmi mellébeszélés.

szervezeti

Megosztás

Comments

comments