Az érvelő fogalmazás

NyilakJOBB1

 

Az érvelő fogalmazás

Súlyos hiba –  rossz a honlapod szövege

attól, már csak az rosszabb, ha nincs is honlapod. De szerintem mára már nagyon kevés az a vállalkozó, akiken nincs honlapja. A honlap, blog az kell, mese nincs.

Most persze leállhatsz velem vitatkozni, hogy a Te vállalkozásod, nem olyan, de semmi értelme. Ha körbe nézel a honlapomon látni fogod, hogy számomra elképzelhetetlen és megmagyarázhatatlan hogyha  nincs honlap, de most inkább arról szeretnék, írni egy pár gondolatot, hogy milyen hibákat  kerülj el amikor a honlap szövegezésén gondolkodsz. Nézzük meg majd a későbbiekben milyen az érvelő fogalmazás.

Igaz, hogy van erről  egy teljes 32 pontos anyagom amit itt le is tudsz tölteni, de most gyorsan fussuk át legalább azokat a pontokat amik komolyan égetőek:

  1. nincs célcsoportod –  mindenkinek írsz, de ezzel tulajdonképpen senkinek
  2. azt hiszed, hogy kedves vagy – Üdvözöllek a honlapomon – ezt valahol a bemutatkozó oldalon írhatod, de nem a fő oldalra való
  3. szaknyelven írsz – tehát “normális” embernek érthetetlenül. Talán abban az esetben szemet tudok hunyni, ha szakemberek a célcsoportod.
  4. terméked tulajdonságaira fókuszálsz, nem az abból származó haszonról beszélsz.
  5. nem tagolod a szövegeket, és
  6. nem rosszak a kiemelések ( ha vannak egyáltalán)
  7. egyszer tegezel, egyszer magázol  ( a monitor előtt mindig 1 ember ül és olvas – úgy mint most Te. Igen Neked írok nem a többieknek)
  8. összetett bonyolult mondatokat használsz
  9. helyesírási hiba ( nálam is előfordul,ha nem vagy biztos a dolgodban vedd a fáradságot és használd a http://helyesiras.mta.hu/)
  10. Mindenképpen a honlapodon legyen elérhetőség. Nem csak egy semmit mondó űrlap, hogy vedd fel velem a kapcsolatot

Sok sikert és nézd meg közelebbről a többi pontokat itt>>>

 

Megosztás

Comments

comments