Online vállalkozás alapjai

Otthoni munka legfontosabb felépítése a
blog készítés

 

Azért nem bírják sokan a komolyabb otthoni munkát, mert az egy komolyabb erőfeszítést igényel. Először is olyan erőfeszítést, amire nem is gondolnak. Blog készítés, ami első hallásra teljesen banális dolognak tűnhet. Pedig hosszú távon jelenleg ez az egyetlen módszer, amivel gyakorlatilag ingyen lehet a köztudatba kerülni.

De előbb nézzünk meg  egy céges hierarchiát, hogy van felépítve az a bizonyos piramis rendszer, ami ha MLM cégről van szó, azonnal kritizálja az a tömeg, aki talán soha nem gondolta át saját cégének szervezeti felépítését.

Ha komolyabban belegondolunk, csak egyetlen csoporttól függ az egész cég élete, akik a többiektől ellentétben hozzák a pénzt a cégbe míg mások csak viszik ki a cégből.

Persze egyik sem működhet a másik nélkül, de még a kereskedők többnyire jutalék után vannak fizetve, addig a többieknek fix fizetésük van. Ezért van, hogy a legtöbb léhűtő az ellenőrizhetetlen adminisztratív munkatársak között található. Sajnos.

cegeshier

 De mi van veled, ha

arra szánod el magad, hogy otthonról dolgozol, és mondjuk nyitsz egy kisebb webáruházat, vagy egy MLM társasággal kezdesz el dolgozni, akkor Te leszel mind ami a kép bal oldalán található. Te leszel a vezér is és az utolsó, munkás is. No és itt van a kutya elásva. Addig még a vállalatnál megmondja a vezető mit kell csinálni, és a vezetőnek is megvan adva fentről, hogy merre van az arra, addig Neked otthon egyedül kell kitalálnod, megtervezned, majd megcsinálnod. És olyat, hogy blog készítés? Hisz nem is tudok írni – gondolhatod most, de ez nem egészen így van. Fogj egy papírt és tollat és írd le mit csináltál tegnap. MOST.

Leírtad? Komolyan írd le, reggeltől estig mit csináltál. Megleszel lepődve, hogy tudsz írni, ne félj tőle. Tudom hogy sok mindenre kell majd oda figyelned. De főként, két dologra:

  1. honnal lesz a pénzed, honnan van a bevétel, milyen tevékenységekre kell helyezned a hangsúlyt. Elemezned kell, statisztikákat kell készíteni, tanulnod kell olyasmiket amikről eddig fogalmad sem volt.
  2. miről írj heti 4 blogot

Rossz hír

Ha nem vagy felkészülve, akkor vért fogsz izzadni, és lehetséges, hogy nem is fogsz pénzt keresni, mert az online világ is ugyanolyan komoly mint kint a főnököd, csak a számítógéped nem ordítja le a fejed. Tehát a legfontosabb amit tehetsz:

  1. készíts egy alapos tervet –
  2. vizsgáld meg kivel fogsz együttműködni – ki lesz a beszállítód, honnan lesznek a vevőid, hova jársz tovább képzésre, kitől tanulod az online trükköket,
  3. megfelelő árrést tudsz -e képezni, ha mondjuk webshoppot nyitsz.
  4. konkurencia , hogyan csinálja online – üsd be a Google ba azt amit csinálsz és nézd meg kik vannak az első oldalon – azok a vetélytársaid, velük kell majd boxolnod.
  5. mindent írj össze vezess naplót, és jegyzetelj le minden ötletet és azonnal nézz utána, hogy néz ki az ötleted az interneten.
  6. kommunikálj hetente 4 -5 alkalommal, azaz szentelj elegendő figyelmet a blog készítésre
  7. Ne totojázz, kezd el most, és ez nem frázis. Gyakorlat teszi a mestert, de a gyakorlat is az első lépéssel kezdődik.

Mikor elmondtam az egyik lelkes ügyfelemnek, hogy mi vár rá, nagyon be volt ijedve. Normálisan megrémült. De amikor elemeztük a lépéseket, egészen megnyugodott és kezdte élvezni a dolgokat. Leesett neki, hogy nem egyszerre kell majd megtanulnia, mindent, hanem fokozatosan kell elsajátítania azokat a dolgokat, amikkel pénzt fog csinálni. Megvizsgáltuk a 4 -8 éves iskolai éveket, hogy mikor beszéltek a tanárok a pénzcsinálásról, hát tényleg szomorú következtetésre jutottunk. Nem tanították meg pénzt csinálni, az iskolában, úgy ahogy engem sem és Téged sem, azt hogy online azt meg egyenesen felejtsd el.

Vicc kategória , ha Neked beindul az online üzlet. Tudod mit látnak a szomszédok? Szegény munkanélküli, már olyan régen nincs munkája. Segíteni kellene neki. Nincs munkád? Te mivel foglalkozol? Kérdezik. Te mosolyogva válaszolhatsz.  Blog készítéssel – az meg micsoda? Hát ez az?

 

nyil2
Végül egy kis segítséget szeretnék kérni tőled.A fentiekben foglaltak a saját véleményem, tapasztalatok és információk gyűjtése alapján alakult ki.
Úgy gondolom, hogy ez a Profitot hozó Blog készítés – Weboldal készítés 7 alapvető receptje. Kérlek , ha bármi eszedbe jut kérlek szólj hozzá, az alábbi űrlapon,és ha tetszettek a fenti gondolatok, akkor oszd meg mással is, hátha számukra is hasznos infót tartalmaz. Köszönöm.

 
 

Megosztás

Comments

comments