Honnan lesz nyugdíj 2025 ben

Nyugdíj tényleg a kormány dolga?

Vannak országok ahol nincs is nyugdíj

Ha 50 év körüli vagy, akkor ezt a bejegyzést jól vésd a fejedbe. Ugyanis Te még abban az időben kezdtél el dolgozni, amikor a munka kötelező volt, és a nyugdíj is természetesen járt, azoknak akik helyét elfoglaltad fiatal korodban. Talán még máig sem esett le a tantusz, hogy minden megváltozott. Nem kötelező dolgozni, és nem lesz kötelező a nyugdíj sem. Különösen nem azoknak akik Ratkó korszak után születtek. ( nézz utána akár a wikipédia án, akár üsd be a Google ba, hogy Ratkó korszak hogyan befolyásolja a nyugdíj elosztást) Lehet, hogy a kormány jelenleg még mást prezentál nyugdíj kérdésben,  de ez az egész úgy fog kinézni, mint ahogyan a prímás mondta a fiatal suhancnak – járni jár fiam, csak nem jut. Az  alábbi ábrán látható az elöregedés ami a nyugdíj elosztás óriási problémáját jelenti.

nyugdij

 

Nocsk nézzük meg mit is jelent ez a járni jár nyugdíj, csak nem jut. Jelenleg  a nyugdíj egy felosztó-kirovó rendszer alapján működik, ami annyit jelent, hogy azok fizetik a nyugdíjat, akik jelen pillanatban dolgoznak. Azoknak akiknek jár, mert betöltötték a nyugdíj korhatárt. Igen ám, és itt kezdődik a bibi, mert valahogy nem áll össze a matek. Nagyapám mindig azt mondta, és én is azzal indítottam a gyerekeket útnak, hogy tanulj meg számolni. Mert ha tudsz számolni, akkor kiszámíthatóvá teszed az életed és máris boldogabban fogod magad érezni. Mert egyszer számodra is fontos lesz a nyugdíj kérdése.

Szóval ygy van ez azoknál is akik a nyugdíj elosztással foglalkoznak. Tudnak számolni és az atya úr I’stennek sem akarnak összejönni a számok. Ugyanis egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb az aktív dolgozó, aki befizetné a közösbe, hogy ne csak járjon , de jusson is. Úgy néz kis tudnak fent is számolni, ezért van az, hogy állandóan tolják kifelé a nyugdíj korhatárt. A kérdés az, hogy meddig működik ez a úgymond mesterséges megoldás, hisz a fiataloknak sincs munkájuk, nem még a “nyugdíjasoknak”. A fiatalok is egyre inkább olyan helyre mennek el dolgozni, ahol már annyi pénzt tudnak csinálni, ( direkt használom a csinálni kifejezést, mert angolul make money – azaz csinálj pénzt ne keress. Még a régi időkben azt hangoztatták, hogy keress pénzt, én meg felteszem a kérdést, hogy mi van, ha nem találsz?

Szóval a fiatalok elmennek pénzt csinálni, oda ahol ennek a pénzcsinálásnak megvan a lehetősége. Aki marad, az örül, hogy kereshet valamit, hát hogy talál e elegendőt az kérdés. Mikor ma az 50 évesnek 450 Ft órabért ajánlanak, hát attól nem fog senki a falnak menni. De hogy maradjunk a nyugdíj kérdésnél, jobb, ha 50 évesen tudod, hogy nem lesz nyugdíjad,  sem munkahelyed olyan amiből tisztességesen megtudsz élni. Ha dolgozol 180 órát és megszorzod  x 450 Ft al, akkor ( tudod a matek ) és abból kivonod az állambácsinak járó járulékokat, ami már  köztisztviselők fizetésére sem lesz elég, akkor sajna a nyugdíj nak lőttek.

 

 

Mi lehet egy nyugdíj megoldás?

Megint csak hálálkodni  lehet a mindenhatónak, hogy teremtetett megoldásokat is.  Igaz a saját kezedbe kell venni az irányítást, de legalább esélyed van. Esélyed van,  hogy a nyugdíj korhatárt megéld bármennyire is szabályozzák, és esélyed van, hogy tisztességes jövedelmet biztosíts magadnak. Ezek az esélyek az online üzletben vannak, amit Te megtudsz tanulni, akkor is, ha üres a zsebed és bevételt tudsz generálni, pontosan úgy, mint ahogy ezt csinálják már több ezren a világban. Az online egy globális megoldás, és ha TE egy kis faluban élsz ugyan olyan az esélyed, mintha 10 milliós város egyik legforgalmasabb utcáján élnél. Tehát csak rajtad múlik, hogyan oldod meg a nyugdíj kérdést.

Ezzel a programmal Te is tisztességes nyugdíjt tudsz magadnak teremteni NÉZD MEG MOST>>>

 

Megosztás

Comments

comments